Tabung

Sunday, October 10, 2010

Makan Cara Seram Sunyi 2!!

Pertama sekali, maaf sebab tak sempat nak update..memang sangat sibuk untuk settlekan assignment..sekarang pun tengah buat assignment ni..tapi ambik masa sikit nak tunjuk koleksi gambar best ni!

"Makan Cara Seram Sunyi 2!"

jom layan!

= telur balut=
amat popular di utara-timur Asia. Balut adalah telur ayam/itik yang telah separuh 'masak'.
siannya anak2 itik dan ayam ni...

ini bukan tomato sos!!
=jeli darah itik=
kegemaran org Vietnam. original darah itik! dimasukkan ke dalam peti sejuk, biar selama beberapa jam, maka jadilah jeli darah itik ni...=S


=Tibetan medicine=
dipercayai bahawa ini adalah sup yang berkhasiat yg terdiri drpd
cacing, semut, scorpion, ulat, caterpillar...macam2 ade..berkhasiat??


=Pacha=
dapat dikumpai di Iraq. memang kambing tu berkhasiat dan sedap,
tapi...saya x de selera kalau nampak seluruh kepala kambing dalam sup...==


=sup kelawar=
dijumpai di Palau. kelawar ini dimasak terus masa dia masih hidup,
biarlah dia jerit2 dalam sup air panas sampai mati lemas lalu dihidang...


=testis ayam rooster=
kegemaran orang Taiwan. fungsi...x diketahui...


=century eggs=
dihidangkan pd waktu Jamuan Perkahwinan di China.
ia dimasak lalu disimpan sepanjang 1/2 minggu ataupun 1 bulan mengikut citarasa pemakan.
makin lama makin sedap, ye ke??da jadi hitam da nie!!!


=otak monyet=
amat popular di China serta Indonesia. orang mempercayai bahawa ia dapat kuatkan tenaga batin lelaki. 2 cara untuk makannya sama ade masak atau makan mentah. adalah digalakkan untuk makan sementara monyet tu maseh hidup.


=sup cacing=
baik untuk kulit...sebab protein yg banyak...pompuan, nak cuba?

"erkk..Alhamdulillah...kenyang! haha"

9 comments:

  1. wauu~ Amazing haha!!
    nk muntah laa!

    ReplyDelete
  2. yarkkkkkkk..........nk muntah

    ReplyDelete
  3. burrp... fuh, kenyang da.. XD

    ReplyDelete
  4. century eggs boleh didapat di Malaysia...

    ReplyDelete
  5. erm...tu semua makanan orang yang tak siuman dah...xde pegangan...

    ReplyDelete
  6. century egg tu dorg rendam dlm kencing kuda...

    ReplyDelete
  7. euwwww...macam mana la diorg boleh tahan makan bnde2 mcm ni...

    ReplyDelete

tabung 3

"Blogger Istimewa Pilihan Seram Sunyi!" Jom Terjah!!