Tabung

Tuesday, October 5, 2010

"Mencegah Lebih Baik Dari Mengubat"

Yeah! Seram Sunyi dah ready nak buat entry baru hari ni! lepas hasilkan dua entry mengenai ketumbuhan, Seram Sunyi rasa tertarik pulak dengan gambar-gambar yang berkaitan dengan kesihatan ni! haha..jadi kali ni pun, entry berkaitan peringatan kepada diri kita semua tuk jaga kesihatan..kesihatan tu penting...nikmat Tuhan bagi kena jaga...

jadi entry kali ni berkaitan dengan kesihatan..korang baca ni mesti tensyen..."tapi Seram Sunyi, post pasal kesihatan.!" mesti cakap macam tu kan? haha..sape kate post pasal kesihatan tak seram?..yang post pasal ketumbuhan tu pun dah tegak bulu roma! haha..

dah dah..merapu pulak..mengenai koleksi gambar kali ni...Seram Sunyi nak kongsi dengan korang semua akibat atau pesakit yang menghidap penyakit yang berbahaya ni, iaitu Kencing Manis! Korang pun kempem dah tahu sedikit sebanyak mengenai penyakit ni kan...penyakit ni boleh dikatakan common dah dalam masyarakat kita, terutamanya untuk golongan yang juga menghidapi obesiti...

Jadi Seram Sunyi nak buat satu post peringatan untuk kita semua..bukan apa, bak kata cerdik pandai, "mencegah lebih baik dari mengubat"...sekali kena ni, susah jugak nak ubat...untuk menimbulkan lagi tahap kesedaran untuk kita semua, Seram Sunyi nak tunjuk sikit akibat-akibat penyakit kencing manis ni!!

"dah ready?? jom!"

"nampak tulang tu"


'hmm..emm..ish.."



"boleh tahan lagi? ada banyak lagi ni!"



"ish..dasyat..."


"dah berkulat"




"ish..ni paling dasyat!!"



hmm..aku rasa, cukup dulu kot..sebab aku sendiri pun cuak ni! haha..jadi, beringatlah kita semua..panyakit ni bukan main-main...sama-samalah kita usaha jaga kesihatan kita!

ingat ni....

"mencegah lebih baik dari mengubat"

5 comments:

  1. terus muntah....kembang lagi tekak ni..

    ReplyDelete
  2. erghhh....rasa nk muntah!!!!

    ReplyDelete
  3. ishh....dh la sy tgh minum niii rasa nk kluarq balik jee

    ReplyDelete
  4. pehh...
    mantap btul gambar2 neh..

    ReplyDelete

tabung 3

"Blogger Istimewa Pilihan Seram Sunyi!" Jom Terjah!!