Tabung

Monday, October 11, 2010

Tragedi 10.10.10 ! kemalangan ngeri! (video)


10.10.10
ramai orang kate tarikh ni amat bermakna! sbb? hanye datng sekali sepanjang zaman..
ramai yg duk perpusu2 wat majlis perkahwinan dan macam2 lagi..
ade yang kate ade tuah!
tapi, semalam seluruh tanah air kita iaitu Malaysia di gemparkan dengan satu kemalngan ngeri!

menurut utusan online: "Seramai 12 orang maut, manakala lebih 40 lagi cedera termasuk parah apabila dua buah bas, dua buah kereta dan sebuah van terbabit dalam kemalangan di Kilometer 223, Lebuhraya Utara-Selatan, berdekatan Plaza Tol Simpang Ampat dekat Rembau, petang ini.

Nahas berlaku apabila sebuah bas ekspres Delima yang dipercayai dipandu laju dari arah selatan gagal dikawal lalu terbabas dan melanggar pembahagi lebuh raya sebelum melambung ke laluan bertentangan."


hmm.. ini adalah update untuk hari ini mengenai tragedi 10.10.10 iaitu semalam!
tarikh 10.10.10 ini adalah tarikh yg amat bermakna kepada keluarga magsa.. takziah di ucapkan dan harap tabah menghadapi dugaan..

disini kami postkan satu video rekod amatur yang kami terima drpada pembaca di facebook:



video

dan tidak lupa kami sertakan gambar2 di tempat kejadian!




4 comments:

  1. Ngeri btl tgok kmlangn ni, ptg td ada tgok gmbr org ptus tgan dan kpala.lupa pulak dr blog mana. Moga2, roh2 mangsa nhas dtempatkn dlm glogn yg diampunkan dosanya. Amin.

    ReplyDelete
  2. masyaAllah..sgt ngeri..
    my famili trprgkap dlm jammed smlm,3 jam lebih..
    ms tu mrk on d way blek umah slps lihat konvo aku..
    mrk slmt,syukur..
    ape pun,takziah kpd kuarge yg terlibat..

    ReplyDelete
  3. takziah kepada keluarga dan kaum kerabat mangsa.

    ReplyDelete

tabung 3

"Blogger Istimewa Pilihan Seram Sunyi!" Jom Terjah!!